Близький Схід розчарований діями США стосовно України
Категорія
Світ
Дата публікації

Близький Схід розчарований діями США стосовно України

Близький Схід розчарований діями США стосовно України
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що арабські країни розчаровані діями Білого дому, зокрема під час війни Росії проти України. Вони не розуміють, чому США більше не діють так рішуче, як під час нападу Іраку на Кувейт у 1990 році.

Джерело: The Wall Street Journal

Близький Схід критикує бездіяльність США щодо України

Країни Близького Сходу скаржаться на те, що дії офіційного Вашингтону стали вкрай нерішучими. У зв'язку з цим вони не приховують стурбування, що Білий дім уже не є таким надійним гарантом безпеки, яким був колись.

У 1990 році Ірак на чолі з Саддамом Хусейном захопив Кувейт. На це президент США Джордж Буш-старший відреагував рішуче та створив найбільшу з часів Другої світової війни коаліцію для відновлення незалежності Кувейту. Однак з роками США, як пише видання, послабили свої позиції. Все це почалося з президентства Барака Обами, який у 2009 році фактично запропонував співпрацю "братам-мусульманам" після повалення союзника Вашингтона – президента Єгипту Хосні Мубарака. Опісля він відмовився від своїх же "червоних ліній" у Сирії, де застосували хімічну зброю та фактично віддав її під контроль Росії, - йдеться в повідомленні.

Країни Близького Сходу також звертають увагу на те, що Дональд Трамп залишився байдужим під час атаки Ірану найбільшого нафтового родовища у Саудівській Аравії. Наразі США не можуть захистити Україну, яка уже 1,5 дає відсіч армії РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?