Блокаду прорвано. Друге судно з українським зерном прибуло у турецький порт
Категорія
Україна
Дата публікації

Блокаду прорвано. Друге судно з українським зерном прибуло у турецький порт

Блокаду прорвано. Друге судно з українським зерном прибуло у турецький порт
Джерело:  online.ua

Друге судно з українським зерном попри блокаду Росії прибуло до турецького порту. Балкер Aroyat під прапором Палау завантажено 17600 т пшениці.

Джерело: France24

Друге судно з українським зерном прорвало блокаду Росії 

У Туреччину прибув балкер Aroyat з українським зерном. Це друге цивільне судно, якому вдалося прорвати російську блокаду Чорного моря.

Балкер під прапором Палау завантажений 17 600 тоннами української пшениці. Він прямує до Єгипту.

За даними сервісів Marine Traffic та Vessel Finder, судно Aroyat перебувало біля південного виходу з протоки Босфор о 03:00 за Гринвічем у неділю, 24 вересня.

Російська блокада Чорного моря

18 липня 2023 року Росія заявила, що виходить із "зернової угоди". При цьому російська армія почала обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на України.

Україна відкрила у Чорному морі тимчасові коридори для торговельних суден. Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що знаходяться в українських портах ще з початку війни.

Перше вантажне судно Resilient Africa, який вийшло з українського порту з зерном, раніше теж прибуло до Босфору. Тепер вже два судна змогли прорвати російську блокаду Чорного моря, скориставшись тимчасовими коридорами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?