З порту Одещини вийшло друге судно з українським зерном
Категорія
Україна
Дата публікації

З порту Одещини вийшло друге судно з українським зерном

З порту Одещини вийшло друге судно з українським зерном
Джерело:  online.ua

З порту Чорноморська на Одещині вийшло судно AROYAT під прапором Палау з 17,6 тисячами тонн української пшениці для Єгипту. Це другий балкер, що зайшов у порт та вийшов з нього за допомогою тимчасового коридору.

Джерело: Олександр Кубраков

Друге судно з українським зерном вийшло з порту Чорноморськ

Це друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморська з метою експорту агропродукції для країн Азії. Екіпаж судна – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії, — йдеться у повідомленні.

Міністр додав, що екіпаж судна – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

До слова, вантажне судно з українським зерном Resilient Africa, яке є першим судном з агропродукцією, що пройшло тимчасовим коридором у Чорному морі, прибуло до турецької протоки Босфор.

Перші два балкери підтвердили готовність скористалися тимчасовим коридором у напрямку до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис тонн пшениці.

 Україна оголосила реєстрацію суден для виходу з портів у Чорному морі

Україна відкрила реєстрацію для торговельних суден та їхніх власників для проходження тимчасовими маршрутами з/до портів Одеси після того, як Росія в односторонньому порядку вийшла з чорноморської "зернової ініціативи".

Україна попередила власників та капітанів суден про загрозу з боку РФ, а також мінну небезпеку у Чорному морі. Наразі ще не визначено, скільки будуть діяти ці коридори.

Вони дозволять допомогти подолати міжнародну гуманітарну кризу, а також дадуть можливість компаніям забрати судна, які перебувають у «гуманітарному полоні» через погрози РФ.

Раніше стало відомо, що для торговельних суден, що йдуть між портами Чорноморська, Одеси та Южного оголошено тимчасові коридори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?