Блокаду Росією Чорного моря прорвано: три іноземні судна зайшли в український порт — Forbes
Категорія
Світ
Дата публікації

Блокаду Росією Чорного моря прорвано: три іноземні судна зайшли в український порт — Forbes

Блокаду Росією Чорного моря прорвано: три іноземні судна зайшли в український порт — Forbes
Джерело:  online.ua

Три цивільні вантажні судна з Ізраїлю, Греції та турецько-грузинської реєстрації 30 липня подолали російську блокаду у Чорному морі. 

Джерело: Forbes

Три іноземні судна зайшли в український порт — блокаду РФ прорвано

Три цивільні вантажні судна – з Ізраїлю, Греції та турецько-грузинської реєстрації – 30 липня прорвали російську блокаду у Чорному морі та прибули до одного з українських зернових портів у дельті Дунаю.

Після виходу із зернової угоди Росія заявила, що розглядатиме всі кораблі, що прямують в українські порти, як потенційних перевізників вантажів військового призначення.

Повідомлення про три цивільні кораблі, які безперешкодно прибувають в Україну, можуть свідчити про те, що Росія або не бажає, або не може проводити перевірки, – заявили в Інституті вивчення війни.

Вантажні судна відкрито прямували до Ізмаїла

За кораблями, коли вони йшли до Ізмаїла, уважно стежила група літаків НАТО.

Ймовірно, ці кораблі вантажитимуть зерно в Ізмаїлі, а потім повернуться до Чорного моря і далі в іноземні порти.

Ізраїльське та грецьке судно пройшли у через протоку Босфор, а турецько-грузинське судно – з північної Туреччини.

Усі три кораблі прямували морем з увімкненими транспондерами, не приховуючи свого курсу. Їхній рух патрулювали мінімум чотири літаки Альянсу, хоча жоден з них не був озброєний.

Нагадаємо, за повідомленням прикордонної служби, російські військові кораблі почали погрожувати цивільним судам, які прямують до українських портів. Про це свідчать опубліковані радіопереговори росіян із торговим кораблем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?