Блокування війни. Богдан Логвиненко розповів, чому Меtа не змінила політику щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Блокування війни. Богдан Логвиненко розповів, чому Меtа не змінила політику щодо України

Блокування війни. Богдан Логвиненко розповів, чому Меtа не змінила політику щодо України
Джерело:  online.ua

Засновник Ukraїner Богдан Логвиненко в етері online.ua розповів про блокування Facebook-сторінок проєкту та чи причетні до цієї хакерської атаки росіяни, а також дав кілька порад, які допоможуть убезпечити сторінки в соцмережах від подібних атак.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Meta не змінює свою політику щодо воєнного контенту

Богдан Логвиненко переконаний, що в компанії Meta погано налаштовані бізнес процеси.

У нас немає жодних підтверджень, що модератори українського Facebook сидять в Росії. Крім того, усі з ким ми спілкувалися в Meta не були росіянами та не були в Росії фізично, - додав засновник Ukraїner.

За його словами, Meta погано реагує на воєнний контент і не змінює свою політику щодо нього, притому що Facebook та Instagram є потужними інструментами підтримки України у війні.

Політика компанії мала би бути більш гнучкою до воєнних дій. На різник рівнях ведеться багато діалогів з Meta, але це не допомагає - додав Логвиненко.

24 лютого невідомі заволоділи всіма Facebook-сторінками проєкту Ukraїner

Meta недостатньо безпечна і конфіденційна, заявив Богдан Логвиненко.

Є кейси, коли власники сторінок місяцями чекали на ліцензію Meta, щоб повернути втрачене. Так не має відбуватися. Зараз ми маємо доволі складне питання, бо з одного боку ми маємо величезну аудиторію на сторінках компанії Meta. А з іншого боку ми розуміємо, що це величезний ризик, - розповів Логвиненко.

За його словами, все, що Ukraїner вдалося відновити за три дні чи чотири дні сталося завдяки публічності проєкту. Оскільки вони мають багато контактів, в тому числі всередині самої Meta. Якби цього не було, на відновлення могли б витратити місяці.

Ще гірше, що сторінками могли б заволодіти росіяни, які просто на нашу аудиторію качали б навіть схожий контент, але з російськими наративами, - зазначив засновник Ukraїner.

Ukraїner шукає альтернативу Meta

Акумулювати соціальний капітал на Meta ризиковано. Засновник Ukraїner зазначив, що задумується над тим, щоб перейти на інші соціальні платформи.

Тут знову таки виникає питання. Які соціальної платформи? Якщо Tik-Tok Європарламент заборонив використовувати серед членів ЄС. І так само Twitter, який зараз веде політику однієї людини - Ілона Маска. Маск є популістом і трампістом. Ми знаємо позицію Трампа щодо України. Відповідно Twitter також є ризикованим для нас майданчиком.Тому питання, яку платформу обирати, залишається відкритим, - додав Логвиненко.

Поради Логвиненка про те, як убезпечити сторінки в соцмережах

Одна з головних порад – це перевіряти хоча б раз на тиждень, чи не з'явилися якісь нові невідомі адміністратори на сторінках.

Наразі я можу лише дати поради, які нам не допомогли. Тобто це двофакторна ідентифікація на персональних сторінках. Можливо постійна перевірка бізнес менеджерів і сторінок, чи часом не з'явилися нові люди, так як це сталося в нас, - порадив засновник Ukraїner.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?