Bloomberg дізналося про головну ціль нових санкцій ЄС проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Bloomberg дізналося про головну ціль нових санкцій ЄС проти Росії

Bloomberg дізналося про головну ціль нових санкцій ЄС проти Росії
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським журналістам, влада ЄС хоче примусити банки надавати усі дані про активи Центробанку Росії в рамках десятого пакета санкцій проти країни-агресорки.

Джерело:  Bloomberg

Яка головна ціль нових санкцій ЄС проти РФ - дані Bloomberg

Інформаційна агенція звертає увагу на те, що отримання уявлення про масштаби активів Центрального банку та інших підсанкційних державних російських активів, які були заморожені в ЄС, повинне стати першим кроком на шляху до вивчення можливостей потенційного використання цих коштів для сприяння відновленню України.

Ми повинні знати, де вони знаходяться і скільки вони коштують, - пояснила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Окрім того, зазначається, що ЄК озвучила пропозицію щодо посилення зобов'язання стосовно звітності про заморожені активи, пов'язані з російськими компаніями та фізичними особами, що потрапили під санкції.

Також європейські політики закликають накладати штрафи - до 50 000 євро для фізичних осіб і 10% від річного обороту для юридичних осіб - за ненадання необхідної інформації.

Запропоновані заходи ще будуть обговорюватися країнами-членами ЄС цього тижня і можуть змінитися до того, як пакет буде затверджений. Санкції ЄС потребують підтримки всіх країн-членів, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про десятий пакет санкцій ЄС проти РФ

15 лютого глава ЄК представила офіційну пропозицію щодо десятого пакета санкцій проти Росії.

За словами Урсули фон дер Ляєн, йдеться про подальші експортні заборони вартістю понад 11 млрд євро. Офіційний Брюссель буде намагатися позбавити економіку РФ критичних технологій і промислових товарів.

Йдеться про товари, які РФ не зможе замістити постачанням з інших країн: електроніку, спеціальні траспортні засоби, частини машин, запчастини для вантажівок і літаків, товари для будівельного сектору, які можуть застосовуватися російськими військовими, - сказано в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?