Bloomberg з'ясувало, що українцям не говорять правду про вакцину від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Bloomberg з'ясувало, що українцям не говорять правду про вакцину від коронавірусу

Bloomberg з'ясувало, що українцям не говорять правду про вакцину від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов офіційно заявив, що першу вакцину від коронавірусу українські громадяни отримають уже в лютому. Його команда розраховує отримати 8 млн доз для 4 млн українців в рамках ініціативи COVAX. Варто звернути увагу на те, що для цілковитої вакцинації усього населення за підрахунками Максима Степанова треба 15 млрд гривень, однак наразі є в 6 разів менше. Що також важливо розуміти, вакцина потребує спеціальних холодильників, які в Україні, за словами міністра, є, однак у Верховній Раді цю інформацію спростовують. Окрім того, нещодавно агентство Bloomberg, яке відстежує підписані контракти із найбільшими виробниками, звернуло увагу на те, що вакцина буде розподілятися нерівномірно і може вийти так, що багаті країни зарезервують за собою потрійну кількість доз, а бідні не отримають нічого. Журналісти кажуть, що українцям не розповідають усю правду про цей процес та кількість доз, передає ONLINE.UA.

"Окрім отриманих доз від COVAX, Україна має закупити вакцини також безпосередньо у виробників. Зокрема, і через складності в транспортуванні. Україна, згідно підписаних контрактів, має можливість отримати вакцин для імунізації 2,1 млн людей, що складає 5% від усього населення", — йдеться в повідомленні.

До прикладу, РФ має намір покрити 55% населення, а це майже 80 млн осіб. Неважко здогадатися, що Росія робитиме це своєю національною вакциною Sputnik, яка ще не пройшла до кінця усіх етапів апробації і міжнародної атестації. Проте це не завадило команді Володимира Путіна вже розпочати масову вакцинацію.

"Канада має підписаних контрактів на 154 млн населення, що в 4 рази перевищує необхідну кількість для імунізації всього населення. Австралія, наприклад, має вдвічі більше вакцин, згідно контрактів, ніж цього потребує кількість населення", — пише видання.

Окрім того,представники The Economist стверджують, Україна входить в групу країн, які отримають вакцину останніми – у проміжку з квітня 2022 року до кінця 2023 року.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  вчені з Іспанії змогли виявити ще одну можливу групу ризику при COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?