"Блюзнірство, глум, цинізм": РФ накинулася на Латвію з гучними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

"Блюзнірство, глум, цинізм": РФ накинулася на Латвію з гучними звинуваченнями

"Блюзнірство, глум, цинізм": РФ накинулася на Латвію з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

В МЗС РФ заявили, що їх обурило ухвалення Сеймом Латвії у другому читанні законопроекту, який забороняє носити форми тоталітарних режимів, в тому числі Червоної армії, на громадських заходах, передає ONLINE.UA з посиланням на коментар російського відомства.

"Обурені цією блюзнірською законодавчою ініціативою, яку не можна кваліфікувати інакше як знущання над пам'яттю радянських воїнів, які віддали життя за звільнення Латвії... Особливий цинізм їй додає те, що зазначений законопроект приймається в переддень чергової річниці Перемоги явно з метою принизити ветеранів Великої Вітчизняної війни і зіпсувати їм свято", - заявили в МЗС РФ.

Російські дипломати додали, що чекають на принципову оцінку з боку партнерів Латвії по Євросоюзу і міжнародних профільних структур.

Варто зазначити, що в січні Національна рада з питань електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) прийняла рішення на три місяці заборонити ретрансляцію програм російського телеканалу "Росія РТР" на території країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Латвії вважає, що Європа повинна об’єднатися і розробити надійний стримуючий фактор,  щоб не допустити нападу Росії на європейську країну, як це сталося з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?