Путін домагається розколу Європи: президент Латвії закликав ЄС до єдності для стримування Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін домагається розколу Європи: президент Латвії закликав ЄС до єдності для стримування Росії

Путін домагається розколу Європи: президент Латвії закликав ЄС до єдності для стримування Росії
Джерело:  online.ua

Європа повинна об'єднатися і розробити надійний стримуючий фактор, щоб не допустити нападу Росії на європейську країну, як це сталося з Україною.

Про це заявив президент Латвії Раймондс Вейоніс в інтерв'ю журналу Spiegel, повідомляє ONLINE.UA.

Він підкреслив, що Кремль намагається зміцнити проросійські сили в Європарламенті і домагається розколу Європи. Вейоніс додав, що з 2014 року в Україні Росія демонструє агресивну політику в досягненні своїх геополітичних цілей. Латвійський глава зазначив, що Москва намагається тиснути і на латвійців через масштабну пропаганду.

За словами Вейоніса, більшість етнічних росіян, які проживають в Латвії, лояльні владі і курсу прибалтійської республіки, але "частина з них більш схильна до спроб Москви чинити тиск на нашу країну". Деякі з них, зазначає президент, беруть участь в демонстраціях проти запланованого закону про закріплення латиської мови в освіті, що є наслідком дії російської пропаганди в Латвії.

Вейоніс також висловився про будівництво скандального газопроводу "Північний потік-2", який прокладають з Росії до Німеччини.

"Канцлерка ФРН Ангела Меркель знає, що всі країни Балтії з самого початку були категорично проти цього проекту і що наша позиція не змінилася. На наш погляд," Північний потік-2 "- це перш за все геополітичний проект Росії. Тим часом Німеччина і Франція домовилися про компроміс, це хороша основа для спільного європейського шляху в енергетичній політиці", - додав Вейоніс.

Президент Латвії впевнений, що Кремль спробує втрутитися у вибори до Європарламенту, які будуть проходити в травні 2019 року. Він закликав демократичні сили ЄС бути готовими до того, що Москва зробить все можливе заради зміцнення проросійських сил в цьому європейському органі, які будуть домагатися розколу Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Естонії запропонували план щодо стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?