Боб Ділан змінив своє рішення щодо Нобелівської премії
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Боб Ділан змінив своє рішення щодо Нобелівської премії

Боб Ділан змінив своє рішення щодо Нобелівської премії
Джерело:  BBC

Знаменитий американський музикант Боб Ділан у ці вихідні отримає  Нобелівську премію з літератури, яка була йому присуджена ще минулого року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.
Нагадаємо, Ділан був удостоєний нагороди в жовтні 2016 року, але досі її не отримав. Він також не виступив з нобелівської лекцією, яка є обов'язковою умовою для отримання премії.
Представники установи довгий час не могли вийти на зв'язок з Діланом, який в підсумку відмовився бути присутнім на церемонії вручення.
Музикант повідомляв Шведській академії, що не зможе приїхати на вручення премії, тому що зайнятий.
Читайте також: Вручення Нобеля Бобу Ділану: співак спантеличив реакцією
Після чого секретар академії повідомила, що якщо Ділан не прочитаєте лекцію до 10 червня, то не отримає грошову винагороду, яке становить вісім мільйонів шведських крон ($911 тисяч).
А зараз стало відомо, що представники Шведської академії зустрінуться з лауреатом у Стокгольмі, де у нього заплановано два концерти. При цьому він не стане особисто читати традиційну нобелівську лекцію, а пришле відеозапис.
"Академія передасть Бобу Ділану його диплом, а також Нобелівську медаль з поздоровленнями. Зустріч буде носити камерний характер, ЗМІ на ній присутні не будуть", - зазначила професор Сара Даніус.
Відзначимо, що Ділан став першим автором-піснярем, який отримав Нобелівську премію.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  знаменитий американський музикант Боб Ділан заявив, що втратив дар мови після звістки про присудження йому Нобелівської премії з літератури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?