Боєць ЗСУ загинув на Донбасі від кулі снайпера – делегація в ТКГ
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць ЗСУ загинув на Донбасі від кулі снайпера – делегація в ТКГ

Боєць ЗСУ загинув на Донбасі від кулі снайпера – делегація в ТКГ
Джерело:  online.ua

У зоні бойових дій на Донбасі український військовослужбовець потрапив під вогонь снайпера російського окупаційного режиму. Боєць Збройних сил отримав поранення внаслідок інциденту, яке пізніше виявилося смертельним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську делегацію в Тристоронній контактній групі у Telegram.

За оприлюдненими даними, трагічний інцидент стався у Донецькій області.

“Сьогодні 11 лютого близько 9.30 ранку на напрямку ГОРЛІВКА снайпером ЗС РФ був важко поранений військовослужбовець ЗСУ. Не зважаючи на надану допомогу, він помер в ході евакуації. Українською стороною СЦКК направлено відповідну ноту до СММ ОБСЄ. Наша делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким військового, що загинув за Україну”, - наголосили в делегації.

Відомо, що це не перший подібний інцидент упродовж останніх тижнів. Ворог на Донбасі відкрито нехтує домовленостями про перемир’я та намагається зірвати цей режим припинення вогню, який набув чинності з кінця липня 2020 року.

Напередодні інший український боєць потрапив під снайперський вогонь. Інцидент зареєстрували під Пісками у середу, 10 лютого.

“Російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок цього український захисник отримав вогнепальне поранення. Військовослужбовця оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний”, - підтвердили у пресцентрі штабу Операції Об’єднаних сил.

Водночас із загостренням на Донбасі переговори фактично залишаються в глухому куті через позицію російської сторони. Вона ставить ультиматум і вимагає офіційний Київ підтримати без жодного уточнення й обговорення дорожню карту врегулювання, розроблену в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 лютого поранення в результаті ворожого обстрілу отримали двоє українських захисників в районі Торецька та Сєвєродонецька. Українська сторона в ТКГ екстрено відреагувала на ситуацію і повідомила про порушення перемир’я військами окупантів представникам ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?