Влада України вживає термінових заходів через загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України вживає термінових заходів через загострення ситуації на Донбасі

Влада України вживає термінових заходів через загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація в зоні ООС загострилася - бойовики протягом останнього тижня посилили обстріли по позиціях українських захисників, незважаючи на оголошене на Донбасі перемир'я. В результаті атаки бойовиків українські захисники отримують поранення, деякі з них несумісні з життям. 6 лютого поранення в результаті ворожого обстрілу отримали двоє українських захисників в районі Торецька та Сєвєродонецька. Українська сторона в ТКГ екстрено відреагувала на ситуацію і повідомила про порушення перемир'я військами окупантів представникам ОБСЄ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ТКГ в Telegram.

У повідомленні ТКГ зазначено, що бойовики відкрили вогонь по позиціях українських військових близько 13:00. Пораненим українським бійцям надано медичну допомогу, їх стан стабільний.

"Українською стороною СЦКК з використанням координаційного механізму був введений" режим тиші "на обох ділянках фронту і направлені відповідні ноти в СММ ОБСЄ", - повідомили про вжиті заходи у відповідь на загострення ситуації на Донбасі в ТКГ.

Важливо відзначити, що влада України також констатує різке загострення ситуації на Донбасі за останній тиждень. Зокрема, глава МВС Арсен Аваков стверджує, що мирного процесу в зоні ООС вже немає, в зв'язку з чим президент України Володимир Зеленський терміново відправив на лінію фронту головнокомандувача ЗСУ Ркслана Хомчака для ознайомлення з ситуацією на місці. Аваков підкреслював, що бойовики проти українських захисників використовують снайперів і міномети. Міністр нагадав, що війна триває і поки немає надій розраховувати на її завершення.

Як відомо, бойовики щодня порушують режим перемир'я. Тільки напередодні, 5 лютого, вони тричі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Під ворожі обстріли з протитанкових гранатометів потрапили захисники Новомійхаловки і Богданівки. Також був зафіксований БПЛА противника, який перетнув лінію розмежування і здійснював дистанційне мінування позицій Об'єднаних сил мінами ПОМ-2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?