Бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі

Бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі загострюється кожен день. Бойовики атакують позиції українських захисників з безпілотників, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, залучаючи до обстрілу снайперів. Спостерігачі ОБСЄ також фіксують грубі порушення Мінських домовленостей. Вони зафіксували десятки танків і БМП, гаубиці і міномети окупантів на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка Донецької області, що класифікували як військову присутність і присутність військового типу в зоні безпеки. Про те, що бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі, повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

"БПЛА СММ ОБСЄ на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка Донецької області зафіксував 3 одиниці 122мм гаубиць 2С1 «Гвоздика», 5 одиниць 120 мм мінометів і 14 одиниць танків Т-72. Зазначене озброєння розміщено з порушеннями встановлених ліній відведення. Разом з тим, на вищезгаданому полігоні також зафіксовано 10 одиниць БМП, класифікується як військову присутність і присутність військового типу в зоні безпеки", - повідомили в штабі ООС.

Українська сторона в СЦКК констатувала, що це чергове грубе порушення комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей в котрий раз демонструє зневажливу позицію представників збройних формувань РФ до норм і прав міжнародних домовленостей.

Важливо відзначити, бойовики щодня порушують режим перемир'я на Донбасі. Тільки напередодні, 30 січня, вони 5 разів відкривали вогонь по позиціях ООС, в результаті обстрілів осколкові поранення отримали двоє українських військовослужбовців. Напередодні також стало відомо, що в лікарні помер український військовослужбовець Роман Дзюбенко, поранений на Донбасі снайпером бойовиків 26 січня поблизу населеного пункту Попасна в Луганській області.

Українська сторона СЦКК також повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ і її найманців. Серед зафіксованих Місією в Донецькій області 474 порушень режиму припинення вогню, більшість, за оцінкою спостерігачів, які сталися на непідконтрольною уряду України території і були оцінені як навчання з бойовою стрільбою в межах зони безпеки, що є грубим порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року , згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бійці ЗСУ дали потужний відсіч бойовикам на Донбасі за поранення двох військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?