Боєць ЗСУ загинув від кулі снайпера на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць ЗСУ загинув від кулі снайпера на Донбасі

Боєць ЗСУ загинув від кулі снайпера на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму на Донбасі знову порушили домовленості про припинення вогню у вівторок, 2 лютого. Цього разу жертвою цього збройного випаду проти України став боєць операції об’єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення Української делегації у складі Тристоронньої контактної групи.

Згідно з оприлюдненими даними, трагічний інцидент стався на Донеччині.

“Сьогодні 2 лютого в районі Торецька снайпером ЗС РФ був важко поранений військовослужбовець ЗСУ. Не зважаючи на надану допомогу, він помер в лікарняному закладі. Українською стороною СЦКК направлено відповідну ноту до СММ ОБСЄ”, - наголосили дипломати.

Делегація виступила зі словами співчуття всім рідним та близьким українського військовослужбовця, який загинув від кулі снайпера.

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі з липня 2020 року встановлено режим припинення вогню. З того часу майже припинилися зіткнення, але інколи бойовики порушують домовленості серйозним чином і українська сторона зазнає втрат.

На найбільш серйозні інциденти українська сторона відповідає вогнем, аби припинити посягання на життя військовослужбовців.

Тим часом на рівні переговорів російський агресор не відзначається жодними намірами щодо реального врегулювання протистояння. Представники Кремля фактично блокують переговори з узгодження нового обміну полоненими, відкриття пасажирських шляхів на окупований Донбас через оновлені чи повністю нові КПВВ. Також обговорення нової зустрічі лідерів “нормандської четвірки” не просувається саме через опір офіційної Москви.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики окупаційного режиму на Донбасі ведуть підготовку артилерійських сил до нових боїв. Українська розвідка зафіксувала заходи з підвищення готовності артилерії в окупованих районах Донеччини та Луганщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?