Окупанти на Донбасі готують артилерію до нових боїв — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі готують артилерію до нових боїв — розвідка

Окупанти на Донбасі готують артилерію до нових боїв — розвідка
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму на Донбасі ведуть підготовку артилерійських сил до нових боїв. Українська розвідка зафіксувала заходи з підвищення готовності артилерії в окупованих районах Донеччини та Луганщини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони.

За даними відомства, на цих заходах присутні також кадрові представники російської армії.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ підвищує бойову готовність артилерії оперативного угруповання російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях”, - наголосили в Міноборони.

Напередодні у понеділок, 1 лютого, у першому та другому армійських корпусах (це так звані “ДНР” та “ЛНР”) почала роботу комплексна комісія 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ. У центрі уваги військовослужбовців — забезпечення необхідними ресурсами артилерійських та мінометних підрозділів окупаційного режиму, а також їх готовність до дії.

“Водночас у ході перевірки комісією готовності чергових вогневих засобів здійснюється переміщення бронегруп противника на завчасно підготовлені позиції з подальшим маскуванням техніки”, - додали у відомстві.

Нагадаємо, з кінця липня 2020 року в зоні бойових дій на Донбасі встановлено новий режим припинення вогню, який став найбільш стабільним за весь час війни. Водночас бойовики вдаються до окремих точкових ударів і провокацій, нехтуючи домовленостями про перемир’я та ставлячи під загрозу врегулювання в цілому.

Політико-дипломатичний процес закінчення конфронтації останніми місяцями заблокований через дії та заяви російської сторони, яка де-факто не йде на повноцінний контакт, а лише звинувачує Київ у невиконанні зобов’язань. Закордонні учасники врегулювання дорікають Москві та нагадують, що українська влада виконала майже всі обговорені пункти.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 лютого офіційно стало відомо, що Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй планує провести засідання щодо мінських домовленостей. За попередніми даними, зустріч у форматі відеозв’язку відбудеться уже 11 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?