Люди Путіна ініціювали термінове засідання РБ ООН щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Путіна ініціювали термінове засідання РБ ООН щодо Донбасу

Люди Путіна ініціювали термінове засідання РБ ООН щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

2 лютого офіційно стало відомо, що Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй планує провести засідання щодо мінських домовленостей. За попередніми даними, зустріч у форматі відеозв'язку відбудеться уже 11 лютого. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Програму засідань Радбезу ООН, яку оприлюднила нещодавно пресслужба Організації.

В програмі зазначається, що у зв'язку з 6-ю річницею підписання комплексу заходів щодо виконання мінських угод Радбез ООН збереться на зустріч. Згідно з поширеним документом, вона відбудеться 11 лютого у відкритому форматі шляхом відеозв'язку. Російські медіа звертають увагу на те, що ініціатором проведення засідання щодо мінських домовленостей виступила команда очільника Кремля Володимира Путіна. Що важливо розуміти, у лютому в Радбезі ООН головує Велика Британія, яка публічно підтримує позицію України та засуджує агресію РФ на Донбасі та в окупованому Криму.

Як уже згадувалося раніше, мінські домовленості — це узагальнена назва 3 спільних документів сторін-учасників врегулювання ситуації на Донбасі в нормандському форматі: мінського протоколу, меморандуму про виконання положень протоколу, комплексу заходів щодо виконання мінського протоколу. Варто звернути увагу на те, що угоди є передусім політичними, а не юридично обов'язковими документами. Вони передбачають негайне та всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Як відомо, команда українського лідера Володимира Зеленського неодноразово наполягала на перегляді мінських домовленостей, однак офіційна Москва ігнорує усі ці вимоги. Так, нещодавно в Кабміні знову прямо вказали на неможливість врегулювати війну на Донбасі відповідно до чинних форматів переговорів. Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков заявив про фактичне вичерпання навіть мінських домовленостей.

"Шлях до миру залежить від готовності Росії, або, точніше, від її небажання покласти край конфлікту. Можливості для подальших безпечних кроків в рамках чинних домовленостей практично вичерпані", — заявив політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політолог розкрив новий план Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?