Політолог розкрив новий план Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог розкрив новий план Путіна щодо Донбасу

Політолог розкрив новий план Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Український політичний експерт Віталій Портников звернув увагу на те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна миттєво відреагувала на новий заклик керівниці російського телеканалу Russia Today Маргарити Симоньян "повернути Донбас додому". Як відомо, речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що це питання "не стоїть на порядку денному", а представниця МЗС Марія Захарова додала, що Симоньян висловлює свою власну точку зору. Однак, політолог зазначив, що всі ці спростування його не переконують. На переконання Портникова, у Путіна з'явився новий план щодо Донбасу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Політичний експерт нагадує, що Маргарита Симоньян – не приватна особа, а керівниця великої пропагандистської корпорації, яка регулярно виконує накази Володимира Путіна. Саме тому важливо розуміти, що поїздка Симоньян на Донбас – це не приватний візит.

"Пропагандистка побувала на форумі "Русскій Донбас" у складі справжнього "десанту", представницької делегації, до якої увійшли провідні журналісти російських телевізійних каналів і навіть депутат Державної думи Росії Андрій Козенко. Її слова повинні були бути почутими. Власне, заради них вона до Донецьку і приїжджала.Навіщо? Тут може бути кілька причин відразу", – пояснює Портников.

За його словами, перший сигнал – це нагадування команді Зеленського: якщо ви будете себе поводити неправильно, якщо і далі не будете йти на поступки, територія може бути анексована і "питання закрите" – як із Кримом.

"Другий сигнал – це сигнал Заходу. І цей сигнал повинен, швидше за все, свідчити про "конструктивність" Кремля. Це улюблена гра Путіна в імітацію громадської думки. Бачите, що мої співвітчизники, навіть провідні журналісти, сплять і бачать "російський Донбас". І тільки я один захищаю територіальну цілісність України – незважаючи на неконструктивну позицію Києва", – переконаний Портников.

Політолог також звертає увагу на те, що третій сигнал – сигнал населенню Донбасу. На його думку, заклик пропагандистки повинен пожвавити старі надії: "не хвилюйтеся, Росія-матінка вас забере. Не сьогодні, так завтра".

"І перший, і другий, і третій сигнали – блеф. Путін не займає конструктивну позицію, але і не збирається приєднувати Донбас. Регіон йому необхідний у ролі "сірої зони", як важливе знаряддя тиску на Україну, інструмент для недопущення її нормального розвитку, європейської та євроатлантичної інтеграції. І заклик Симоньян, переконаний, є виключно елементом цієї недобросовісної гри", – підсумовує Віталій Портников.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського пропонують українцям вирішити долю Донбасу та Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?