У Зеленського пропонують українцям вирішити долю Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пропонують українцям вирішити долю Донбасу та Криму

У Зеленського пропонують українцям вирішити долю Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук виступив з неочікуваною пропозицією — він заявив, що на всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму. На його переконання, це найбільш болючі питання, і вирішувати їх потрібно невідкладно. Про це політик заявив в ефірі каналу "Україна 24", відповідаючи на запитання, яке питання слід було б винести на загальнонаціональний референдум уже зараз, передає ONLINE.UA.

"Має бути на референдумі так сказано, що народ за те, щоб Україна була цільною, незалежною, з поверненням її територій. Ось головне питання референдуму, а не яким способом це робити. Спосіб має представити вже держава, влада, Верховна Рада. А народ має сказати: "Ні, цього не може бути, вся територія України є цільною і незалежною і вона має належати Україні", — наголосив колишній президент України.

Окрім того, Кравчук звернув увагу на те, що окупація Криму і війна на Донбасі сприймається політичними силами нашої країни по-різному. За його словами ,політики, які де-факто підтримують політику Володимира Путіна, корчать із себе патріотів та заявляють свої зрадницікі уподобання на різних політичних майданчиках. А українці часто просто не можуть зорієнтуватися в тому плані, а яка ж спільна думка у політичних сил.

"Вони розійшлися в корінному питанні. Йдеться про мир і війну, життя і смерть. Рідко буває, щоб так глибоко розходилися люди, а вони розходяться. Тому, можливо, нам потрібно буде винести (на референдум – ред.) для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями", — підкреслив член команди Зеленського.

Він також додав, що хоче озвучити спільну позицію США, ОБСЄ, нового головуючого, міністра закордонних справ Швеції з питань України.

"Подивіться, як було сказано і має важливість для можливого формулювання питання на референдум: пошук сталого політичного врегулювання в Україні має відбутися відповідно до принципів міжнародного права, зобов'язань ОБСЄ з повагою до повного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь", — підсумував Леонід Кравчук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики стягують танки і міномети до лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?