Бог їм суддя - у Лукашенка пригрозили новим потужним ударом
Категорія
Світ
Дата публікації

Бог їм суддя - у Лукашенка пригрозили новим потужним ударом

Бог їм суддя - у Лукашенка пригрозили новим потужним ударом
Джерело:  online.ua

Офіційний Мінськ пригрозив потужною відповіддю на будь-які санкції, які введуть проти Білорусі. Міністерство закордонних справ назвало введені рестрикції обурливим рішенням та втручанням у справи країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За словами міністра Володимира Макея, санкції білоруської сторони стануть асиметричними.

"Вони хочуть бути попереду планети всієї. Питання використання санкційних інструментів ми раніше обговорювали та були спільні в тому, що санкції — абсолютно неприйнятний вид міждержавних відносин. І мені було дивно, що вже на другий день після виборів почали лунати голоси цих держав, що треба вводити санкції. Щоб реально оцінити ситуацію, потрібен час", - наголосив дипломат.

Міністр зауважив, відповідь буде "адекватною".

"Бог їм суддя. Нам відомо про список санкцій. Ми теж провели міжвідомче узгодження, підготували та затвердили асиметричні санкції. Будемо давати адекватну відповідь", - додав Макей.

Зокрема, планується реакція на рішення осіб, які фінансово підтримували протестувальників та опозицію, що виступали за чесні вибори замість фактичної узурпації влади Олександром Лукашенком. Які ще плануються санкції, керівник МЗС республіки не уточнив.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада уже активно розглядає можливість запровадження санкцій щодо семи білорусів, які, на переконання офіційного Вашингтону, були причетні до фальсифікації президентських виборів і насильства щодо мирних демонстрантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?