Хочемо зганьбити: у Трампа остаточно увірвався терпець після дій Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочемо зганьбити: у Трампа остаточно увірвався терпець після дій Лукашенка

Хочемо зганьбити: у Трампа остаточно увірвався терпець після дій Лукашенка
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа продовжує уважно стежити за усіма діями та провокаціями чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота. Ба більше, 2 вересня стало відомо, що американська влада уже активно розглядає можливість запровадження санкцій щодо семи білорусів, які, на переконання офіційного Вашингтону, були причетні до фальсифікації президентських виборів і насильства щодо мирних демонстрантів. Цю інформацію підтвердив високопоставлений чиновник Держдепартаменту Штатів, який забажав залишитися неназваним. В Білому домі наголосили, що хочуть зганьбити команду Лукашенка, яка начхала на вибір та поривання свого народу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"У нас є група з семи людей, щодо яких ми працюємо з Мінфіном для пакету доказів...Це мінімальне зусилля не тільки назвати імена і зганьбити, а й показати, що коли у людей крадуть результати виборів і вчиняють насильство проти мирних демонстрантів, які здійснюють основні свободи зібрань і слова, то повинна бути якась відповідальність",- розповів анонімний чиновник із Держдепу США.

Окрім того, анонімне джерело звернуло також увагу на те, що команда Дональда Трампа має намір розглянути питання про введення санкцій щодо Росії, якщо вона відкрито втрутиться у події в Білорусі і застосує силу.

Як уже згадувалося раніше, 31 серпня Литва, Латвія та Естонія стали першими у світі державами, які завдали санкційний удар по офіційному Мінську після суперечливих виборів та придушення мирних протестів у Білорусі. Ці члени Євросоюзу внесли у санкційні списки 30 білоруських чиновників, включно з Александром Лукашенком, який виконує обов’язки президента країни. Сам Лукашенко уже встиг прокоментувати рішення країн Балтії - він обізвав їх слабкими пішаками, які "вякають з-під паркану". Окрім того, скандальний політик пообіцяв, що введе санкцій у відповідь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив, що продовження протестів проти чинної влади в Білорусі призведе до громадянської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?