Богдан нарешті зізнався, звідки дізнався про злив спецоперації з "вагнерівцями"
Категорія
Україна
Дата публікації

Богдан нарешті зізнався, звідки дізнався про злив спецоперації з "вагнерівцями"

Богдан нарешті зізнався, звідки дізнався про злив спецоперації з "вагнерівцями"
Джерело:  online.ua

Колишній член команди українського лідера Володимира Зеленського та ексглава Офісу президента Андрій Богдан на допиті в Державному бюро розслідувань не надав ніяких доказів протиправних контактів та дій українських чиновників з російськими органами влади. Про це політик розповів журналістам після допиту в ДБР 14 вересня. Зазначається, що представник бюро провів допит Богдана як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців з російськими органами влади, про які він повідомив у своєму інтерв’ю одному з українських видань, передає ONLINE.UA.

"На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації", - заявили в ДБР.

Сам Андрій Богдан розповів представникам медіа, що радив слідству допитати учасників "відомої наради", яка відбулася в Офісі президента України 22 або 23 липня цього року. Окрім того, він уточнив, що його допитували в рамках кримінальної справи, зареєстрованої 19 серпня, яка стосується "вагнерівців".

Як уже згадувалося раніше, колишній очільник Офісу президента Андрій Богдан в інтерв'ю Дмитру Гордону 9 вересня розказав, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців "ПВК Вагнера", яка провалилася через один дзвінок. Окрім того, політик наголосив, що він знає, "хто дзвонив і куди дзвонив", і що дзвонила людина "з найближчого" оточення Зеленського.

Як відомо, український журналіст Юрій Бутусов, який одним із перших заявив про провал операції СБУ із затримання "вагнерівців", розповідав проте, що операцію проводили спільно зі спецслужбами США. Після цього журналістка Яніна Соколова оприлюднила вже дві порції записів із вербуванням російських військових, які розповідають, як воювали на Донбасі проти української армії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Андрій Богдан публічно кинув виклик Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?