Богдан пообіцяв посадити винного у смерті посла України в Китаї
Категорія
Політика
Дата публікації

Богдан пообіцяв посадити винного у смерті посла України в Китаї

Богдан пообіцяв посадити винного у смерті посла України в Китаї
Джерело:  online.ua

14 лютого офіційно стало відомо, що пішов з життя відомий український дипломат, посол України в Китаї Сергій Камишев – йому було 64 роки. На звістку про смерть посла миттєво відреагував український лідер Володимир Зеленський. Глава держави висловив свої співчуття у зв'язку зі смертю дипломата, передає ONLINE.UA з посиланням на Твіттер президента.

"Щирі співчуття сім'ї та друзям Сергія Камишева, посла України в КНР. Він вірно служив Україні. Вдячний за його внесок у зміцнення дружби України з Азією та Близьким Сходом. Світла пам’ять", - написав Володимир Зеленський у своєму мікроблозі 15 лютого.

Новину про смерть дипломата також прокоментував колишній очільник Офісу президента України Андрій Богдан. Політик назвав ймовірну причину смерті Сергія Камишева. За його словами, вона могла настати через тиск. Як стверджує Богдан, дипломата неодноразово тероризували звільненням. Богдан заявив, що посол був його давнім хорошим другом, а також публічно пообіцяв, що помститься за смерть Камишева, зазначивши, що посадить винного. Що важливо розуміти, кого колишній глава ОП вважає винним у смерті посла — він так і не пояснив.

Нагадаємо, що Сергій Камишев розпочав роботу в МЗС у перші роки після здобуття Україною незалежності. За словами представників МЗС, він особисто доклав значних зусиль для розбудови відносин з державами Азії та Близького Сходу, двічі – у 2004-2009 та 2019-2021 роках – очолював посольство України в КНР.

"У 2009-2010 рр. Камишев був директором Департаменту консульської служби МЗС України, у 2010-2011 рр. - заступником міністра Кабінету міністрів, у 2011-2014 рр. — заступником керівника Секретаріату Кабінету міністрів, у серпні-грудні 2019 р. – радником керівника Офісу президента. 18 грудня 2019 року був призначений послом України в КНР", — розповіли в МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 28 жовтня,  стало відомо про смерть мера міста Бориспіль Київської області Анатолія Федорчука, який боровся у лікарні з коронавірусом COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?