Борис Джонсон розповів, коли Велика Британія вийде з ЄС без угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

Борис Джонсон розповів, коли Велика Британія вийде з ЄС без угоди

Борис Джонсон розповів, коли Велика Британія вийде з ЄС без угоди

Найймовірніший кандидат на посаду нового прем’єр-міністра Великої Британії, консерватор Борис Джонсон заявив, що якщо він стане главою Кабінету міністрів, то його країна покине Євросоюз до 31 жовтня у будь-якому випадку. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, це станеться навіть без підписання угоди щодо Brexit.

У вчорашньому інтерв’ю газеті The Telegraph Джонсон уточнив свою позицію щодо найболючішого для Британії питання. Він підтвердив, що «не блефує» і має намір якнайшвидше довести справу до кінця.

За його словами, Велика Британія була готова вийти з ЄС ще наприкінці березня. При цьому, на думку Джонсона, в Європі мають змиритися з тим, що Британія піде з Єврособзу без угоди.

«Ті, хто кажуть, що не можуть прийняти думку про Brexit без угоди, насправді взагалі не хочуть йти», – зазначив він.

Нагадаємо, колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон і чинний глава британського МЗС Джеремі Хант залишилися єдиними претендентами на посаду наступного глави британського уряду. При цьому Джонсон має беззаперечну перевагу з огляду на результати попереднього голосування серед консерваторів.

Нагадаємо, що британський есмінець цього року вперше прийме участь у військових маневрах поблизу берегів України Sea Breeze.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?