Борис Джонсон відмовився вибачатися за невдалий жарт про мусульманок
Категорія
Світ
Дата публікації

Борис Джонсон відмовився вибачатися за невдалий жарт про мусульманок

Борис Джонсон відмовився вибачатися за невдалий жарт про мусульманок
Джерело:  online.ua

Екс-міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон відмовився вибачатися за свій жарт про жінок в ісламському одязі, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Зазначимо, що вибачень від нього вимагав лідер Консервативної партії Брендон Льюїс.

Раніше Джонсон порівняв мусульманських жінок, які носять бурки, з грабіжниками банків і назвав "абсолютно безглуздим" те, що "люди повинні ходити по місту, нагадуючи поштові скриньки". Знайомі екс-мера Лондона заявили, що він просто висловив свої погляди на складне питання, і критикувати його за це не має сенсу.

  "Ми не повинні потрапляти в пастку відмови від обговорення складних тем. Ми повинні говорити про це. Якщо ми не будемо захищати ліберальні цінності, то ми просто танцюємо під дудку реакціонерів і екстремістів",- сказало джерело видання.

Нагадаємо, Борис Джонсон висловлювався проти законодавчої заборони на одяг, що закриває обличчя, але також заявив, що бурки "виглядають по-дурному". Він також вважає, що законодавча заборона на бурки в громадських місцях, як в Данії, є зайвою і грає на користь радикалів.

Як повідомляв ONLINE.UA, новим головою Міністерства закордонних справ Великої Британії став Джеремі Хант. Він замінив на посаді Бориса Джонсона,  який 9-го липня подав у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?