Боротьба йде: розкриті нові дані про мирову угоду України і Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Боротьба йде: розкриті нові дані про мирову угоду України і Росії

Боротьба йде: розкриті нові дані про мирову угоду України і Росії
Джерело:  online.ua

Станом на 29 грудня Україна і Росія не затвердили мирову угоду по газу, а також не підписали договір про продовження транзиту російського газу через українську газотранспортну систему. Російська і українська делегації продовжують черговий раунд переговорів, який розпочався 26 грудня о Відні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

"Боротьба йде за кожну кому. Є певний прогрес, але узгоджених текстів угод станом на зараз немає", - повідомив Коболєв.

Він уточнив, що робота ведеться за трьома документами: угода між "Оператором ГТС України" (ОГТСУ) і "Газпромом", договір про організацію транзиту між "Нафтогазом" і "Газпромом", мирова угода між компаніями.

Коболєв підкреслив, що в рамках переговорного процесу сторони не обговорюють судові позови щодо захоплення Росією українських активів в Криму, обов'язковість прямих закупівель газу у "Газпрому", штрафи Антимонопольного комітету України, борг Януковича та інші "не газові" питання.

Нагадаємо, напередодні, 28 грудня, Україна отримала від російського "Газпрому" 2,9 млрд доларів, які присудив Стокгольмський арбітраж під час суперечки про транзит. На цю подію відреагував особисто президент України Володимир Зеленський, який назвав його "ще однією перемогою України над Росією". Слід зазначити, що російська сторона повинна була сплатити зазначені кошти в рамках узгодження нового контракту на транзит газу Україною, за умови, що від інших претензій у судах Київ і Москва відмовляються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Москва розсекретила компроміс з Києвом. У РФ розповіли, чому погодилися виплатити майже 3 млрд доларів Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?