Боротьба зі злочинністю: у МВС запустили онлайн-сервіс
Категорія
Культура
Дата публікації

Боротьба зі злочинністю: у МВС запустили онлайн-сервіс

МВС України
Боротьба зі злочинністю: у МВС запустили онлайн-сервіс

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про запуск онлайн-сервісу Державної міграційної служби, до якого входитиме база даних про недійсні, викрадені або втрачені документи, що засвідчують особу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВС.
Новий сервіс дає можливість за серією та номером документа перевіряти внутрішній і закордонний паспорти та інші документи, які можуть підробляти і використовувати в шахрайських схемах злочинці.
"Швидка, проста і безкоштовна перевірка дійсності паспорта стане ефективною страховкою від шахраїв, які використовують підроблені паспорти для шахрайських схем", - заявили в МВС.

Читайте також: Аваков викликав бурю в мережі своїм проханням щодо Донбасу
Зараз сервіс працює в тестовому режимі, і відомство запрошує користувачів приєднатися до процесу тестування і поліпшень - для цього на сторінці передбачена спеціальна опція зауважень і пропозицій.


Скріншот з сайту МВС
Нагадаємо, що раніше на офіційному сайті МВС уже запустили ряд онлайн-сервісів: зокрема, щодо перевірки інформації про наявність в розшуку транспортного засобу, мобільного телефону, зброї і культурних цінностей.
Також на сайті доступні бази даних зниклих безвісти, осіб, які перебувають у розшуку, невстановлених осіб та інших. Є також можливість перевірити легітимність довідки про відсутність/наявність судимості.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МВС розповіли, як стежитимуть за порядком під час проведення Євробачення-2017 в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?