Боррель допустив нові санкції ЄС проти Росії через репресії
Категорія
Світ
Дата публікації

Боррель допустив нові санкції ЄС проти Росії через репресії

Боррель допустив нові санкції ЄС проти Росії через репресії
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу можуть ввести нові санкції проти російського режиму на тлі придушення масових протестів та арешту опозиціонера Олексія Навального з порушенням законодавства. Голова дипломатії співдружності Жозеп Боррель допустив такий сценарій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Європейську правду”.

За його словами, офіційний Брюссель готовий діяти належним чином, але станом на 25 січня не зареєстровано відповідних ініціатив.

“Деякі країни порушували питання щодо арешту Навального і 3 тисяч людей на протестах, але конкретних пропозицій не було. Але Рада готова реагувати як вимагатимуть обставини та приймати відповідні рішення. Але сьогодні не було жодних пропозицій і відповідно жодних рішень щодо цього”, - наголосив Боррель.

Він водночас підтвердив намір відвідати Москву незабаром, однак там він зокрема порушуватиме тему арешту Навального.

“Я повідомив Раді про свій намір відвідати Москву на запрошення глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Цей візит відбудеться у перший тиждень лютого. Це буде хорошою нагодою висловити нашу позицію щодо прав людини і обговорити наші відносини з Росією”, - додав дипломат.

Він резюмував, що співпраця європейської співдружності з Росією залежатиме від розвитку ситуації.

Нагадаємо, Навальний кілька місяців лікувався у Німеччині після замаху з отруєнням в Росії. Після повернення на батьківщину в січні його миттєво заарештували за звинуваченням у порушенні умов умовного покарання у суперечливій кримінальній справі.

Повернення опозиціонера супроводжувалося масовими протестами, які відбулися у всіх значних містах Росії 23 січня. За підсумками акцій силовики режиму Володимира Путіна затримали понад 3 тисячі осіб, саме їх згадав Боррель вищу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Путін назвав небезпечними масштабні протести в Росії, які охопили країну 23 січня. Він заявив, що такі незаконні акції розгойдують суспільство, від чого постраждають усі. Глава Кремля згадав крах Російської Імперії і розвал СРСР, говорячи про наслідки протестних мітингів, і закликав росіян не виходити за рамки закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?