Путін нарешті прокоментував масштабні протести в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін нарешті прокоментував масштабні протести в Росії

Путін нарешті прокоментував масштабні протести в Росії
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін назвав небезпечними масштабні протести в Росії, які охопили країну 23 січня. Він заявив, що такі незаконні акції розгойдують суспільство, від чого постраждають усі. Глава Кремля згадав крах Російської Імперії і розвал СРСР, говорячи про наслідки протестних мітингів, і закликав росіян не виходити за рамки закону, хоч і визнав, що громадяни РФ мають право висловлювати точку зору. Свій перший коментар з приводу протестів в Росії, які пройшли в 125 містах країни, Путін дав під час онлайн-зустрічі зі студентами 25 січня. Її транслював в YouTube російський федеральний канал. Росіяни обурені черговим виправданням Путіна за побиття і арешти тисяч людей на протестних мітингах. Вони нагадали президенту про Конституцію Росії, яку він і його режим нахабно порушують щодня, передає ONLINE.UA.

Говорячи про протести в Росії, Путін звинуватив соратників опозиціонера Олексія Навального в тероризмі і використанні дітей для боротьби з владою. Також він назвав неприпустимим використання неузгоджених акцій для досягнення своїх політичних цілей.

"Не можна виштовхувати вперед неповнолітніх. Адже так терористи роблять, коли попереду себе женуть жінок і дітей. Ось тут трошки ніби фокус зміщується, але по суті це те ж саме. Ніхто не повинен вдаватися до цього, намагаючись захистити свої якісь амбітні завдання і цілі, особливо в сфері політики. Так політика не робиться, в усякому разі відповідальна ", - додав Путін.

При цьому він визнав, що на неузгоджених мітингах співробітники правоохоронних органів повинні діяти в рамках закону. Правда, глава Кремля не уточнив, чи входить побиття людей в рамки його законів.

Росіяни обурені тим, що Путін говорить про чесну і відповідальну політику, в якій він вже перевершив сам себе не тільки на міжнародному рівні, а й усередині країни. Вони закликали його повернутися в реальність і визнати всі злочини свого режиму.

"Діда знову обдурили, з вікна бункера він не бачив реальність; Нормальні люди вийшли. І клич був один: Путін йди. Ось цього і боїться влада; Навіщо говорити про те, чого не бачив і про що не знаєш? Не було там ніяких дітей; Знає що брехня, але все одно пургу мете; Заглянув б до Конституції спочатку, поки вона не утилізована остаточно, люди і вийшли в рамках закону; Як не соромно говорити про закон? Сам його постійно порушує разом зі своїми дружками. А про права громадян та думати забув. Все "розгойдуванням човна" лякає, а нам не страшно. Нехай у щура голова паморочиться ", - коментують росіяни заяву Путіна.

Нагадаємо, масштабні протести пройшли в 125 містах Росії 23 січня - ця протестна акція стала найбільшою за багато років, на неї вийшли понад 100 тисяч людей. Акції проводилися на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". В ході акцій 23 січня по всій Росії затримали майже 3,8 тисячі осіб - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, силовики застосовували палиці і били людей ногами. Люди ж скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди "," Поверни палац народу ". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом" Ми живемо на складі бруду ", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль не побачив проблеми в масштабних протестах. Спікер Кремля Дмитро Пєсков оцінив ситуацію і заявив, що за Путіна голосує більше людей, ніж напередодні вийшли на вулиці на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Він переконаний, що Путін користується більше підтримкою росіян, ніж опозиційний політик, який збирає незаконні акції протесту, перебуваючи під арештом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?