Боррель екстрено збирає Раду ЄС через загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель екстрено збирає Раду ЄС через загострення на Донбасі

Боррель екстрено збирає Раду ЄС через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

У понеділок, 19 квітня, відбудеться невідкладне засідання Ради ЄС з питання України - воно буде проходити в онлайн форматі. У засіданні візьмуть участь міністри закордонних справ всіх 27 держав - членів ЄС. Верховний представник Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель запросив на нього главу МЗС України Дмитра Кулебу.

Джерело: пресслужба МЗС України

На Раді ЄС із закордонних справ, яка є вищим органом Євросоюзу, приймає практичні рішення та формує об'єднану позицію держав-членів із зовнішньополітичних і питань безпеки, Кулеба проінформує колег про те, що дійсно відбувається на Донбасі і біля українських кордонів. Він запропонує союзникам України низку практичних кроків для зміцнення дієвої підтримки Києва з боку Євросоюзу.

Засідання Ради ЄС 19 квітня - порядок денний

Глави МЗС країн ЄС планують виробити єдину позицію і обговорити можливу відповідь Росії на агресію проти України.

Також на засідання Ради ЄС із закордонних справ порушать питання незаконних дій Росії в Чорному морі. Йдеться про блокування Керченської протоки для проведення військових навчань.

Представник Європейської комісії з питань зовнішньої політики Петер Стано раніше заявляв, що міністри закордонних справ країн ЄС візьмуть до уваги всі аспекти агресії Росії проти України. Він запевнив, що після зустрічі у Європейського союзу буде чітка позиція.

Позиція Борреля через загострення на Донбасі

Важливо відзначити, що після загострення ситуації на Донбасі і стягування військ РФ до кордонів України глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз незмінно підтримує Україну. У свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив його відвідати Донбас і своїми очима побачити те, що відбувається в зоні ООС.

Представник Борреля після цього запевнив, що дипломат ЄС давно хоче відвідати східну Україну, і натякнув, що він може запланувати поїздку на Донбас найближчим часом. У дипломатичних колах Європейського союзу вважають, що візит Борреля на Донбас може стати його "найкращою помстою" за недавнє приниження під час візиту в Москву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?