Посол нагадав Німеччині про борг перед Україною і висунув ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол нагадав Німеччині про борг перед Україною і висунув ультиматум

Посол нагадав Німеччині про борг перед Україною і висунув ультиматум
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник знову нагадав Берліну про історичний борг. Він наполягає на тому, щоб німецька влада допомогла Києву зі вступом в НАТО, оскільки тільки так можна зупинити війну президента Росії Володимира Путіна проти України і запобігти повномасштабній війні в Європі.

Джерело: Welt

Мельник дорікнув команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель в тому, що уряд ФРН не робить ніяких жорстких попереджень Путіну і не говорить про болючі для нього наслідки нового військового вторгнення в Україну. Посол чекає, що Німеччина та інші союзники України ухвалять жорсткі каральні заходи проти Росії, які передбачають міжнародний бойкот, повне економічне ембарго і заморожування инвестицій.

"Росія поки "анексувала" сім відсотків української території. Тому не можна повторювати стратегічної помилки 2014 року і не діяти, поки Росія безкарно готує нові завоювання", - попередив Мельник.

Український дипломат нагадав, що Німеччина несе особливу історичну відповідальність перед Україною за злочини нацистів проти українського народу. Тому він вважає, що Берлін повинен домогтися вступу України в НАТО без всяких "якщо" і "але".

"Тільки швидке приєднання Києва до альянсу зможе назавжди запобігти новій великомасштабній війні в Європі. Для вух Німеччини це може звучати як провокація проти Путіна. Навпаки: це буде холодний душ, який охолодить все гарячі голови в Кремлі. Членство України в НАТО - єдина гарантія того, що Москва не посміє знову втрутитися ", - підкреслив Мельник.

У Бундестазі проти вступу України в НАТО

На вимогу Мельника вже відреагував заступник керівника парламентської групи ХДС по зовнішній політиці і політиці безпеки в Бундестазі Німеччини Йоганн Вадефул. Він категорично проти вступу України в НАТО в найближчому майбутньому, так як це, на його думку, призведе до ескалації з Росією.

"Тепер необхідно використовувати всі можливості для деескалації. Це одна з причин, по якій ясно: вступ України в НАТО не стоїть на порядку денному в доступному для огляду майбутньому. Але Москва повинна знати, що будь-яке порушення суверенітету України призведе до єдиної політичної реакції Заходу", - заявив Вадефул.

НАТО підтримує Україну

На засіданні Комісії Україна-НАТО, яке відбулося кілька днів тому, союзники виступили на підтримку офіційного Києва. Вони висловили стурбованість нарощуванням військової присутності Росії в Україні і навколо українських кордонів, а також тривалими порушеннями режиму припинення вогню на сході України підтримуваними Росією бойовиками.

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг за підсумками засідання звернувся до російської сторони з вимогою припинити нарощування військової присутності, зупинити провокації і зайнятися деескалацією конфлікту. Він нагадав, що жодна країна НАТО не визнає окупації Криму і буде завжди засуджувати мілітаризацію регіону російським командуванням.

Союзники запевнили, що й далі надаватимуть підтримку українському партнеру на його шляху до євроатлантичної інтеграції.

"Ми підтримали широкомасштабні реформи, які роблять Україну більш стійкою і допомагають просувати її євроатлантичні прагнення. Ми будемо і далі розширювати нашу співпрацю з Україною і Грузією з питань безпеки на Чорному морі, і ми працюємо над тим, щоб в повній мірі використовувати статус України як партнера з розширеними можливостями ", - підкреслили в НАТО.

Читайте також:

Ми самі стримуємо РФ - Зеленський публічно дорікнув НАТО

У Путіна звинуватили НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі

Глава Міноборони Німеччини попередила всю Європу про загрозу з боку Росії

Посол України нагадав Німеччини про особливий борг за Крим

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?