Ми самі стримуємо РФ — Зеленський публічно дорікнув НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми самі стримуємо РФ — Зеленський публічно дорікнув НАТО

Ми самі стримуємо РФ — Зеленський публічно дорікнув НАТО
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу на те, що найкращим шляхом повернути мир в Україну є вступ країни до НАТО. Окрім того, він наголосив, що нашій країні одній доводиться стримувати агресію РФ в Європі.

Джерело: сайт Офісу президента

Чому Зеленський дорікнув НАТО

"Сьогодні Україна потребує дій. І найкраще для цього - дати нам План дій щодо членства в НАТО", - наголосив український лідер у відповідь на питання, які він бачить можливості для повернення миру.

Володмир Зеленський зазначив, Збройні cили України "стримують єдину агресію у Європі", і це потрібно врахувати у контексті членства України в НАТО.

"Ми вистояли вже понад 7 років і постійно вдосконалюємось. Це точно не секрет для тих наших друзів із НАТО, які приїжджають в Україну, беруть участь у спільних навчаннях з нашими військовими, проводять тренінги. Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії", - наголосив президент України.

Чому Зеленський дорікав США

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський публічно заявив, що США повинні, окрім слів, ще щось зробити для того, щоб Україна стала членом НАТО. З таким гучним докором глава держави виступив під час поїздки на Донбас у спілкуванні із американським журналістом.

"Якщо вони (США – ред.) бачать Україну в НАТО, вони повинні сказати це прямо і зробити щось. Не словами", — підкреслив український лідер.

Глава держави наголосив, що офіційний Вашингтон є другом України, однак очільник Білого дому Джо Байден "повинен зробити більше", щоб стримати російського диктатора Володимира Путіна й нарешті завершити конфлікт на Донбасі.

Володимир Зеленський має на увазі зброю, гроші, та, що найважливіше, більше підтримки для вступу до Альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?