РФ стягнула в Арктику величезну кількість озброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ стягнула в Арктику величезну кількість озброєння

РФ стягнула в Арктику величезну кількість озброєння
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що РФ розмістила в Арктиці величезну кількість озброєння та випробовує новітню зброю, яка може загрожувати США. 

Джерело:  CNN

Що з'ясував ЗМІ

За словами представників медіа,відповідну інформацію підтверджують супутникові знімки компанії космічних технологій Maxar.

Вони також підтверджують той факт, що РФ постійно нарощує російські військові бази та техніку на арктичному узбережжі країни, а також обладнання підземних сховищ для високотехнологічної зброї.

В першу чергу йдеться про те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна розмістила на Півночі бомбардувальники та реактивні літаки Міг-31, а також нові радіолокаційні системи біля узбережжя Аляски.

Окрім того, продовжується робота щодо укріплення аеродромів.

Фото — cnn.com

Що відомо про "Посейдон 2М39"

За словами фахівців з питань зброї та західних чиновників, особливе занепокоєння викликає російська "суперзброя" - торпеда "Посейдон 2М39".

"Розробка цього озброєння рухається дуже швидко, а подальші випробування, як кажуть в Росії, заплановані вже на цей рік. Торпеда може рухатись біля прибережної зони, зокрема і на американському морському дні. Якщо використати торпеду за призначенням, то радіоактивні хвилі, що викликають цунамі, зроблять смуги американського узбережжя непридатними для життя протягом десятиліть", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що нарощування техніки відповідало тому, як переміщались війська Альянсу й Штатів.

Фото — cnn.com

На думку американських чиновників, сили РФ можуть використати для встановлення фактичного контролю над районами Арктики, особливо тих, які невдовзі будуть без льоду через кліматичні зміни.

"Росія реконструює аеродроми та радіолокаційні установки радянських часів, будує нові порти та пошуково-рятувальні центри, а також створює свій флот криголамів з ядерними та звичайними двигунами", - заявили в Пентагоні.

Читайте також:

  • 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як почало стрімке загострення ситуації на Донбасі.

  • МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ.

  • Пентагон дав обіцянку Україні у разі нападу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?