У Путіна звинуватили НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна звинуватили НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі

У Путіна звинуватили НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі
Джерело:  online.ua

Офіційнийна представниця МЗС Росії Марія Захарова почала публічно звинувачувати НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі. Вона обурена тим, що Альянс і Євросоюз зайняв жорстку позицію проти Росії.

Джерело: ТАСС

Захарова скаржиться, що Євросоюз "не просто спостерігає за тим, що відбувається в самому серці Європи", а "всіляко надихає київський режим". Вона забула згадати, що саме Росія загнала переговори по Донбасу в глухий кут, але зажадала, щоб НАТО і ЄС не "не загравали" з Києвом, а "остудили гарячі голови" української влади.

"НАТО - військовий альянс, який повинен займатися питаннями безпеки, знову ж всіляко заграє з Києвом. ЄС, який представляє собою об'єднання європейських держав з потужною економікою і озброєними силами, спецслужбами, спостерігає за тим, що відбувається в самому серці Європи, і не просто спостерігає, але всіляко надихає київський режим ", - обурюється Захарова.

Спікерка російського МЗС в черговий раз дала зрозуміти, що Росія і Путін не вважає себе винним в конфлікті на Донбасі, відповідальність за який Кремль вже почав покладати не тільки на Київ, але і на НАТО та ЄС.

"Ви ж не знайдете жодного публічного заклику - жорсткого - Києву відзвітувати про виконану роботу, повернутися за стіл переговорів, припинити ось цю політичну навіть не інтригу, а міжнародне політичне неподобство. Нічого цього б не було", - виправдалася Захарова за стягування російських військ до українських кордонів.

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ Росії до кордонів України

  • В останні тижні на Донбасі в зоні бойових дій поновилися обстріли з боку окупантів. Практично щодня Збройні сили України зазнають втрат.

  • Одночасно з цим російська влада почала стягувати важке озброєння і військових до кордонів України, а паралельно з цим Путін влаштував переговори з Меркель і Макрона з питання війни на Донбасі без участі української сторони.

  • Москва вже відкрито загрожує війною Україні. Зокрема, заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак прямо сказав, що нова збройна ескалація буде "кінцем" для нашої країни.

  • США, НАТО і Євросоюз підтримують Київ. Там обіцяють, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з російською агресією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?