НАТО поставило Росію на місце у резонансній перепалці про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО поставило Росію на місце у резонансній перепалці про Україну

НАТО поставило Росію на місце у резонансній перепалці про Україну
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Єнс Столтенберг заявив про повноцінну спроможність України вступити до лав союзників на правах самостійної суверенної держави.

Джерело: виступ політика на пресконференції.

За його словами, жодна інша сторона не може завадити й не повинна цього робити. Таким чином він прокоментував заяви Кремля, який попереджував про непоправні наслідки відповідного рішення.

У вівторок, 13 квітня, Столтенберг провів зустріч та спільний виступ перед медіа з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Подія відбулася у Брюсселі.

“Це залежить від України, коли вона вирішить, що готова до членства в НАТО. Ніхто не може перешкодити або втручатися в цей процес. Це суверенне право нації — звертатися за членством. Союзники кінець кінцем вирішать, коли це станеться, це дуже важливий принцип”, - наголосив він.

Політик звернув увагу на спроби Росії вводити сфери впливу та вирішувати питання щодо політичного курсу своїх сусідів.

“Ми вважаємо, що Україна повинна сама вирішувати свій шлях, і тільки союзники можуть вирішити, чи виконані стандарти. Ми підтримуємо Україну на шляху реформ, це єдиний шлях, щоб наблизитися до євроатлантичної інтеграції. І ми відхиляємо ту ідею, що Росія заявляє про право вето на суверенне право держав вирішувати, який саме захист вони вибирають”, - резюмував генсек НАТО.

Міністр Кулеба своєю чергою під час виступу наголосив, що питання української інтеграції в Альянс стало вже питанням часу.

Стан євроатлантичної інтеграції України

За каденції президента Петра Порошенка до української Конституції повернули прагнення держави до членства серед союзників НАТО. Упродовж останніх років триває систематична модернізація Збройних сил та оборонно-безпекового корпусу в цілому.

Безпосередньо у ЗСУ вводять покроково різні стандарти НАТО щодо військової служби.
На цьому шляху Україна отримала чисельну підтримку серед європейських партнерів та з боку Сполучених Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?