Зеленський публічно дорікнув США через НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський публічно дорікнув США через НАТО

Зеленський публічно дорікнув США через НАТО
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський публічно заявив, що США повинні, окрім слів, ще щось зробити для того, щоб Україна стала членом НАТО. З таким гучним докором глава держави виступив під час поїздки на Донбас у спілкуванні із американським журналістом.

Джерело:  CNN

Про що говорив Зеленський

"Якщо вони (США – ред.) бачать Україну в НАТО, вони повинні сказати це прямо і зробити щось. Не словами", - наголосив президент України.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що Штати є другом України, однак американський лідер Джо Байден "повинен зробити більше", щоб стримати очільника Кремля Володимира Путіна й нарешті завершити конфлікт на Донбасі.

За словами глави держави, він має на увазі зброю, гроші, та, що найважливіше, більше підтримки для вступу до Альянсу.

Про що раніше говорили Зеленський та Байден

Під час телефонних переговорів з очільником Білого дому Джо Байденом український лідер Володимир Зеленський отримав відповідь на своє запитання щодо членства України в НАТО, яке він раніше озвучував в інтерв’ю американському ЗМІ. Байден натякнув, що офіційному Києву потрібно зосередитися на важливих реформах.

Нагадаємо, що раніше глава держави Володимир Зеленський назвав вступ до Північноатлантичного альянсу єдиними шляхом до закінчення війни на Донбасі.

"Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ", - заявив президент України.

Як реагують в НАТО

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг під час переговорів з Володимиром Зеленським висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів з Україною.

Окрім того, НАТО публічно застеріг РФ від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?