У Путіна звинуватили НАТО в перекиданні 40 тис армії до кордонів РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна звинуватили НАТО в перекиданні 40 тис армії до кордонів РФ

У Путіна звинуватили НАТО в перекиданні 40 тис армії до кордонів РФ
Джерело:  online.ua

Російське військове керівництво виправдало посилення армійської присутності біля українських кордонів нібито загрозою від корпусів союзників НАТО.

Джерело: ТАСС

За словами міністра оборони Сергія Шойгу, саме реакцією на зовнішню загрозу виправдовуються всі дії Кремля.

“Реагуючи на загрозливу для Росії військову діяльність альянсу, ми вжили відповідних заходів. В рамках контрольних заходів і занять за зимовий період навчання проведена раптова перевірка бойової готовності військ Західного та Південного військових округів”, - наголосив він.

Прибічник Володимира Путіна стверджує, що до західних кордонів Росії упродовж трьох останніх тижнів перекинули дві армії разом з трьома з’єднаннями ПДВ. Там вони виконуватимуть “навчально-бойові завдання”.

Водночас оборонний міністр Кремля звинуватив союзників НАТО у транспортуванні в цілому 40-тисячного корпусу. Також Захід нібито концентрує в Європі 15 тисяч одиниць різноманітної військової техніки разом зі стратегічною авіацією.

“Зараз американські війська перекидаються з континентальних частин Північної Америки через Атлантику до Європи. Йде переміщення військ в Європі до російських кордонів. Основні сили концентруються в Причорномор'ї та Балтійському регіоні”, - додав Шойгу.

Голова Міноборони звернув увагу на нібито посилення американського угрупування військ на території країн Балтії та в Польщі.

“Щорічно в Європі Альянс проводить до 40 великих заходів оперативної підготовки, мають явну антиросійську спрямованість. Навесні цього року об'єднані збройні сили НАТО почали наймасштабніше за останні 30 років вчення Defender Europe - 2021”, - резюмував він.

Утім, згадані масштабні навчання були анонсовані ще торік, зокрема й були назвали повні дані щодо чисельності військ, які будуть залучені союзниками НАТО.

Реакція України на демонстрацію сили в РФ

Українська влада прямо називає дії Кремля загрозливою ескалацією, хоча вказує на демонстративних їх характер. Таким чином російська сторона намагається брязкати зброєю перед офіційним Києвом та Заходом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?