Україна звернулася до членів НАТО з новим проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до членів НАТО з новим проханням

Україна звернулася до членів НАТО з новим проханням
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до НАТО й наголосив, що нові потужні санкції проти команди очільника Кремля Володимира Путіна та додаткова військова допомога Києву з боку партнерів по Альянсу могли б допомогти Україні на тлі останнього загострення напруги на Сході України і стягнення військ РФ до українських кордонів.

Джерело: "ЄП"

Про що НАТО попросив Кулеба

 Під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі глава МЗС України заявив, що Київ потребує термінової допомоги членів Альянсу.

"На оперативному рівні нам потрібні заходи, які будуть стримувати Росію і стримувати її агресивні наміри. Це може бути... новий раунд санкцій, які піднімуть ціну російської агресії... Це може бути пряма підтримка, спрямована на зміцнення обороноздатності України. Тому що ми знаємо, що Росія не шкодує сил, щоб зашкодити третім країнам співпрацювати з Україною в оборонній сфері", - наголосив очільник МЗС України.

За його словами, команда Володимира Путіна активно працює над тим, щоб підірвати оборонні спроможності нашої країни.

"Є тільки одна річ, яку я б хотів підкреслити: деякі заходи, про які ми говоримо, можуть виглядати витратними, але ціна запобігання все ж буде нижчою, ніж ціна припинення війни і пом'якшення її наслідків. Краще діяти зараз, щоб перешкодити подальшій ескалації", - зазначив Дмитро Кулеба.

Він також звернув увагу на те, що офіційний Київ вірить у виконання обіцянки НАТО, яку блок дав щодо майбутнього членства України на Бухарестському саміті в 2008 році.

Як уже згадувалося раніше, Дмитро Кулеба 13 квітня прибув до штаб-квартири Альянсу в Брюсселі, щоб взяти участь позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО, яку Україна ініціювала через зростання агресії з боку РФ.

6 квітня український лідер Володимир Зеленський під час переговорів з Єнсом Столтенбергом заявив, що членство в НАТО є для України єдиним шляхом до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?