Команда Байдена терміново звернулася до Путіна через загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена терміново звернулася до Путіна через загострення на Донбасі

Команда Байдена терміново звернулася до Путіна через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія і США ведуть переговори через загострення на Донбасі на високому рівні. В команді американського лідера Джо Байдена стурбовані ситуацією, але люди президента РФ Володимира Путіна запевняють, що занепокоєння безпідставні.

Джерело: ТАСС

Про переговори Москви і Вашингтона повідомив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. За його словами, команда Байдена вимагає від російської влади пояснень про те, що відбувається на кордоні України, куди стягують російських військових і озброєння.

Як виходить з коментаря Рябкова, у Путіна дали зрозуміти США, що на російській території Москва буде робити те, що вважає за потрібне, і ніхто їй цього не зможе заборонити.

"Ми здійснюємо на своїй території, російської території, ті заходи, які вважаємо потрібними. І якісь американські сигнали не мають до цього жодного відношення. Можна сказати, що ми ці сигнали повністю ігноруємо", - розкрив подробиці переговорів з представниками Байдена російський дипломат.

Як відреагували США на загострення на Донбасі

Міністерство оборони США офіційно повідомило, що стурбоване новинами про загострення ситуації на Донбасі, а Європейське командування збройних сил США привело війська в бойову готовність найвищого рівня після того, як Росія почала активно стягувати війська до кордону з Україною.

На ситуацію миттєво відреагував і сам президент США Джо Байден. Він подзвонив українському лідеру Володимиру Зеленському та запевнив, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з Росією.

При цьому військові експерти вважають, що реальної загрози поки немає, а Росія просто лякає зброєю і насправді навіть не планує починати атаку на Україну. Інші ж переконані, що Путін створив цю сітуаію для перевірки Байдена, але вона може швидко перерости "у щось більш зловісне".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?