Пентагон нарешті відреагував на смертельні бої на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон нарешті відреагував на смертельні бої на Донбасі

Пентагон нарешті відреагував на смертельні бої на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США офіційно повідомило, що стурбоване новинами про зигибель 4 бійців ЗСУ та загострення ситуації на Сході України. З такою заявою виступив речник Пентагону Джон Кірбі.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Як Пентагон відреагував на події на Донбасі

"Я б сказав, що ми стурбовані нещодавньої ескалацією російської агресії на сході України, включаючи порушення перемир'я з липня 2020 року, що призвело до смерті чотирьох українських солдатів 26 березня і поранення ще двох", - заявив речник Пентагону під час традиційного брифінгу.

Джон Кірбі звернув увагу на те, дестабілізуючі дії команди очільника Кремля Володимира Путіна зводять нанівець успіхи в деескалації, які вдалося досягти за посередництва ОБСЄ в липні 2020 року.

"До того ж, ми в курсі українських військових звітів, що стосуються пересувань російських військ на українських кордонах, обговорювали нашу заклопотаність цієї зростаючої напруженісті і порушення перемир'я, а також регіональну напруженість, з союзниками по НАТО", - наголосив представник Міноборони США.

Окрім того, Кірбі додав, що не хотів би давати коментарів з приводу телефонних перемовин голови комітету начальників штабів збройних сил США Марка Міллі з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим.

"Однак, гадаю, можна вважати, що це (ситуація на сході України - ред) було однією з піднятих тем", - підсумував Кірбі.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

  • 26 березня проросійські бойовики обстріляли позиції ЗСУ в районі Шумів — в результаті ворожих дій загинули 4 захисника України. 

  • Команда Зеленського озвучила свій план після загострення на Донбасі.

  • У Кремлі оголосили про намір організувати конференцію щодо Донбас на рівні лідерів трьох країни — Росії, Франції, Німеччини.

  • 31 березня під час засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій українська сторона озвучила пропозицію забезпечити на Донбасі з 1 квітня режим припинення вогню, проте команда російського президента Володимира Путіна не захотіла на це погоджуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?