Боррель розкрив подробиці закритих переговорів з представником Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель розкрив подробиці закритих переговорів з представником Путіна

Боррель розкрив подробиці закритих переговорів з представником Путіна
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель вперше вирішив розкрити подробиці закритої частини перемовин з членом команди очільника Кремля Володимиром Путіним та главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Представник Європейського Союзу заперечив, що був безпорадним у Москві. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання  Spiegel.

"Не думаю, що ви сказали б це, якби були свідками нашої зустрічі в закритому режимі. Я там подивився Лаврову в очі і дуже чітко сказав, що я думаю про ситуацію з правами людини в Росії. Я закликав звільнити опозиційного політика Олексія Навального та провести незалежне розслідування його отруєння та критикував арешт протестувальників... Тоді Лавров мене попередив. Він запитав мене, чи я хочу поговорити про справу Навального також під час пресконференції. Лавров заявив, що Росія не сприйме втручання у внутрішні справи", - розповів Жозеп Боррель.

За його словами, члени команди Путіна порівнювали справу Лаврова з каталонцями, яких засудили за участь у референдумі про незалежність. Не можна не згадати про те, що Боррель є вихідцем із Каталонії, однак він завжди підтримував єдність з Іспанією.

"Насправді, я відомий тим, що реагую негайно і не уникаю суперечок. Але з цього приводу, коли я почув порівняння справи Навального з каталонцями, яких засудили за участь у референдумі про незалежність, я розглянув можливість вступити в діалектичну боротьбу з ним перед камерою. Але я вирішив цього не робити. Я не їздив до Москви, щоб поговорити про Каталонію. Я вирішив зберігати спокій", - зізнався шеф європейської дипломатії.

Жозеп Боррель визнав той факт, що його публічна реакція на скандал в Росії могла бути жорсткішою.

"Коли так багато людей вважають, що я мав виявити більш сильну реакцію, я не буду їм суперечити. Ймовірно, мені слід було потурати своєму бажанню ще трохи посперечатися перед камерами", - підсумував політик.

Як уже згадувалося раніше, у день візиту Борреля Росія одночасно оголосила про висилку трьох дипломатів з Польщі, Німеччини та Швеції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Боррель після скандалу в Москві анонсував нові санкції проти команди Путіна.  Глави МЗС ЄС вже затвердили їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?