Боррель відвідав зруйнований російськими ракетами храм у Одесі — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель відвідав зруйнований російськими ракетами храм у Одесі — відео

Боррель відвідав зруйнований російськими ракетами храм у Одесі — відео
Джерело:  online.ua

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель неочікувано приїхав до Одеси. Він відвідав зруйнований російськими ракетами у липні цього року Спасо-Преображенський собор.

Джерело: Josep Borrell

Боррель неочікувано приїхав до Одеси

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель 30 вересня прибув до Одеси з неанонсованим візитом.

Про це він заявив у мережі Х (колишня Twitter).

Одеса – красиве історичне місто. Це має бути в заголовках через його яскраву культуру та дух, - написав Боррель.

Однак, наразі, за словами Борреля, Одеса в новинах все частіше фігурує, як мішень російського диктатора Володимира Путіна.

Боррель також пообіцяв, що ЄС буде з Україною "стільки, скільки буде потрібно".

Україна має повне право захищатися від російської агресії та відновити повний контроль над своєю територією, – сказав він у відео зі зруйнованого ракетним ударом Спасо-Преображенського собору у Одесі.

Обстріли Одеси армією РФ

Протягом останніх місяців росіяни все частіше б'ють ракетами та дронами по південних містах України. Це здебільшого пов'язано з виходом Росії з "зернової угоди". Окупанти намагаються знищити дедалі більше зернових культур, щоб завадити Україні відправляти гуманітарну допомогу країнам, які цього потребують.

Так, в ніч на 25 вересня росіяни вдалися до комбінованої атаки по Україні. Вибухи лунали в Одеській області та у Кривому Розі.

Зокрема, загарбники обстріляли припортову інфраструктуру Одеської області. В Одесі пошкоджено морвокзал, в будівлі привокзального готелю, яка наразі не функціонує, спалахнула пожежа. Також зруйновано зерносховища.

Окупанти випустили по Україні 12 крилатих ракет "Калібр", дві протикорабельні ракети П-800 "Онікс" та 19 "Шахедів". Наші сили ППО збили 30 повітряних цілей ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?