Борцям з корупцією в Україні дали непосильне завдання - The Economist
Категорія
Економіка
Дата публікації

Борцям з корупцією в Україні дали непосильне завдання - The Economist

Борцям з корупцією в Україні дали непосильне завдання - The Economist

У британському виданні The Economist вийшла коротка замітка, присвячена електронним деклараціям в Україні і пов'язаному з ними скандалу.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
прем'єр-міністра є дев'ять розкішних годинників і понад $1 млн готівкою. Багато інших державних посадових осіб можуть похвалитися навіть більш товстими пачками банкнот. Всі вони до сьогоднішнього дня повинні були подати онлайн-декларації, в рамках кампанії по боротьбі з корупцією. Більшість з них це зробили (неохоче), розкривши карколомні статки - годинники, витримане вино, помітні автомобілі і вишукана нерухомість у великих кількостях", - пише видання.
Журналісти відзначають, що багато українців обурені контрастом між способом життя парламентаріїв і фронтовиками, які отримують лише близько $276 на місяць (що, втім, більше, ніж у середньостатистичного цивільного).
"Надмірності викликають осуд в соціальних мережах, незалежно від того, чи на законних підставах були зароблені гроші. Мета (декларування - ONLINE.UA), звичайно, в тому, щоб викрити тих, хто розбагатів на хабарництві. Закон передбачає тюремне ув'язнення для тих, хто не зможе пояснити походження їх багатств. Тепер антикорупційним органам України належить розслідувати підозрілі декларації. Непосильне завдання насправді", - резюмує видання.
Як повідомляв ONLINE.UA, користувачі мережі запропонували українським політикам і чиновникам, які вказали в своїх електронних деклараціях величезні суми, подивитися на два важливих фото.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?