Бояться терактів. У Москві скасували парад до 1 травня
Категорія
Світ
Дата публікації

Бояться терактів. У Москві скасували парад до 1 травня

Бояться терактів. У Москві скасували парад до 1 травня
Джерело:  online.ua

У Москві цього року скасували першотравневі демонстрації та ходи.

Джерело: росЗМІ

Чому РФ відмовилась від параду до 1 травня

У п'ятницю, 14 квітня, федерація профспілок Росії повідомила, що традиційний парад з нагоди 1 Травня цього року у Москві не відбудеться через "високу" терористичну загрозу.

У столиці не буде ходи та мітингів, але планується урочисте засідання, в якому братиме участь профспілковий актив, профспілкові керівники та запрошені деякі представники соціальних партнерів, — сказав заступник голови Федерації незалежних профспілок Росії Олександр Шершуков.

Свято 1 Травня в Росії організовується лояльними до російської влади профспілками. Зазвичай з нагоди Дня праці, який є вихідним для всієї країни, в Москві і в передмісті відбувається багато масштабних культурних і політичних заходів.

За його словами, основні форми проведення 1 травня - це зустрічі у трудових колективах, зустрічі керівників регіонів із профактивом, а також засідання тристоронніх комісій.

Шершуков уточнив, що причиною скасування є досить високий рівень терористичної небезпеки, у тому числі у регіонах, що знаходяться далеко від місця проведення військової спецоперації.

У Криму відмовились від проведення параду 9 травня

Ватажок російських окупантів у Криму Сергій Аксьонов офіційно підтвердив, що на окупованому півострові цьогоріч не будуть проводити демонстрацію та парад, відповідно на 1 та 9 травня.

Органи влади Республіки Крим та міста-героя Севастополя ухвалили спільне рішення не проводити святкові демонстрації на 1 травня, ходи "Безсмертного полку" і військовий парад на 9 травня, — написав ставленик Путіна.

Він також уточнив, що таке рішення змушені були ухвалити з міркувань безпеки.

Варто зазначити, що лише день тому Сергій Аксьонов заявляв, що він та його посіпаки на півострові не бояться контрнаступу української армії, і не бачать у ньому для себе "катастрофи".

Він також додав, що "противника все одно не можна недооцінювати".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?