У Курську і Бєлгороді злякалися України й скасували парад на 9 травня
Категорія
Світ
Дата публікації

У Курську і Бєлгороді злякалися України й скасували парад на 9 травня

У Курську і Бєлгороді злякалися України й скасували парад на 9 травня
Джерело:  online.ua

Місцева влада Курської та Бєлгородської областей, яку межують з Україною, офіційно підтвердила, що вирішила скасувати військові паради на 9 травня, щоб "не провокувати противника" скупченням військових і техніки. З такими заявами виступили губернатори регіонів Роман Старовойт та В'ячеслав Гладков.

Джерело: росЗМІ

У Курську і Бєлгороді виправдалися, чому скасували парад на 9 травня

Як стверджує губернатор Роман Старовойт, у Курську вирішили не організовувати парад на 9 травня "з міркувань безпеки".

Російський чиновник також додав, що це, мовляв, пов'язано з позицією оперативного штабу регіону, який минулого тижня вирішив посилити антитерористичні заходи.

Також парад скасували в Бєлгороді.

Можу сказати вже зараз, що параду не буде, щоб не провокувати противника великою кількістю скупчення техніки і військовослужбовців у центрі Бєлгорода, - заявив В'ячеслав Гладков.

За його словами, питання салюту і ходи "безсмертного полку" планують обговорити під час наступного засідання оперштабу і будуть виходити з питань безпеки.

Фото - скриншот

Журналісти уже розкрили плани Кремля щодо "Параду перемоги"

Президент РФ Володимир Путін все-таки наказав організувати та провести "Парад перемоги" на Красній площі в Москві 9 травня 2023 року, попри колосальні втрати своєї армії на українському фронті та нові поразки на полі бою.

За словами журналістів, генеральну репетицію мають намір влаштувати 7 травня.

Також зазначається, що російська влада уже відкрила акредитацію на парад для кремлівських пропагандистів.

Як стверджує речник Путіна Дмитро Пєсков, з метою забезпечення безпеки на параді 9 травня вживають посилені заходи, але змін у святкуванні не передбачається.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?