Через невдалий наступ Путін знову може змінити вище військове командування — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Через невдалий наступ Путін знову може змінити вище військове командування — ISW

Через невдалий наступ Путін знову може змінити вище військове командування — ISW
Джерело:  online.ua

Російський зимовий наступ не досяг своєї цілі – захопити Донецьку та Луганську області в межах адміністративних кордонів. Через це Кремль може змінити своє вище військове командування.

Джерело: ISW

Російський зимовий наступ провалився

Начальник Генштабу Збройних Сил РФ Валерій Герасимов 22 грудня заявив, що російські війська зосередили основні зусилля на захопленні Донецької області.

На початку лютого російські війська розпочали зимову наступальну операцію на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна-Лиман і на окремій лінії фронту на заході Донецької області.

Експерти вказують, що Герасимов не зміг розширити російський контроль над Донбасом та досяг лише незначних здобутків, збільшивши мобілізований персонал.

Водночас російські військові блогери стурбовані тим, що російські війська повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці для підготувки до українських контрнаступів, які вони очікують між 16 квітня та 9 травня.

Військові блогери висловили розчарування відсутністю вирішальних боїв протягом зими, і зауважили, що Росія не зможе продовжувати широкомасштабну наступальну операцію, якщо не зможе окупувати Бахмут і Авдіївку в найближчі тижні.

Фото: understandingwar.org

РФ може змінити вище командування

Аналітики пишуть, що Росія незабаром може змінити своє вище військове командування через невдалий зимовий наступ.

Так, 30 березня Міноборони Росії відкликало командувача Повітряно-десантними військами (ВДВ) РФ генерал-полковника Михайла Теплинського з відпустки після того, як в січні його замінили на генерал-лейтенанта Олега Макаревича.

Російські мілблогери стверджували, що Теплінський негайно вилетів до штабу російського об’єднаного угруповання в Ростові-на-Дону Краснодарського краю, щоб прийняти командування ВДВ, і що він уже планує майбутні операції.

Один мілблогер стверджував, що начальник Генштабу Сухопутних військ і колишній командувач Центральним військовим округом (ЦВО) генерал-полковник Олександр Лапін летів разом з Теплинським до штабу об'єднаного угруповання.

Раніше Міністерство оборони Росії замінило Лапіна на генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева на посаді командувача ЦВО 17 лютого після інтенсивної публічної критики Лапіна за його управління лінією Сватове-Кремінна восени 2022 року.

Залишається побачити, чи відновить Лапін роль командувача силами в Україні, - пишуть аналітики.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?