Російський суд відправив журналіста WSJ у СІЗО на два місяці
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський суд відправив журналіста WSJ у СІЗО на два місяці

Російський суд відправив журналіста WSJ у СІЗО на два місяці
Джерело:  online.ua

Журналіста Wall Street Journal на ім'я Евана Гершковича, затриманого в Єкатеринбурзі у справі про шпигунство, суд у Москві заарештував до 29 травня.

Джерело: СNN

Російський суд відправив журналіста WSJ у СІЗО на два місяці

Гершковича взяли під варту терміном 1 місяць і 29 діб за статтею 276 КК РФ Лефортовським районним судом Москви. Якщо його визнано винним, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

РосЗМІ повідомляють, що журналіста доставили до суду близько другої години дня за московським часом. Перед цим, всі відвідувачі були евакуйовані з будівлі суду..

Адвокат Данило Берман приїхав захищати інтереси Гершковича з ордером на подання його інтересів, проте його не пустили до підзалу.

Пристав повідомив, що у журналіста "адвокат уже заявлено". Потім пристави заблокували крило п'ятого поверху суду, де розташовано кілька залів для засідань. Коли адвокат просив дозволу пройти до зали, пристав погрожував викликати Росгвардію.

Гершкович – перший американський журналіст, заарештований у Росії за шпигунство, з часів холодної війни. Востаннє за аналогічним звинуваченням було затримано Ніка Данілоффа – у 1986 році. Він провів кілька тижнів в ізоляції, поки адміністрація Рейгана не домовилася про звільнення.

Що про затримання журналіста Wall Street Journal

Ситуація із затриманням журналіста Wall Street Journal у Росії набирає обертів. ФСБ звинувачує його у шпигунстві та порушенні державної таємниці, у той час як видання відкидає звинувачення та вимагає його звільнення.

Проте офіційні представники Росії підтверджують факт затримання та заявляють, що журналіст займався роботою, яка не має відношення до журналістики. Ситуація продовжує розвиватися, і подальша доля журналіста наразі невідома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?