Суд заарештував майно Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заарештував майно Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн

Суд заарештував майно Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн
Джерело:  online.ua

Суд арештував майно Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість арештованих активів становить більше ніж 5,6 млрд грн.

Джерело: СБУ

Майно дружини Медведчука заарештовано

Підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань, Оксані Марченко, повідомили про арешт майна за рішенням суду.

Рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній, - повідомляється в пресслужбі СБУ.

Суд наклав арешт на 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки у Києві та Криму і 10 автомобілів, які належать дружині ексдепутата Медведчука.
Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.
Серед них – київські компанії «Терра-Інвест», «Укркапітал» і «Спорт-Тур», які дружина Медведчука використовувала для проведення підривної діяльності проти України.

Саме вони заснували фірму за законами рф, через яку Марченко переводила мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвс рф в окупованому Криму, а також сплачувала «податки» до російського бюджету, - додали в СБУ.

Що відомо про діяльність СБУ стосовно родини Медведчуків-Марченко

Раніше співробітники СБУ звинуватили Оксану Марченко та голову афілійованої з кримської фірми у порушенні частини 3 статті 110-2 Кримінального кодексу України, пов'язаного з фінансуванням дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну кордонів території чи державного кордону України.
Злочин, в якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість їх конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб.
Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинних схем.
Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?