Продавали військовим яйця по 17 грн: ДБР затримало підприємців
Категорія
Україна
Дата публікації

Продавали військовим яйця по 17 грн: ДБР затримало підприємців

Продавали військовим яйця по 17 грн: ДБР затримало підприємців
Джерело:  online.ua

ДБР та СБУ затримали злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців ЗСУ. Серед іншого, вона постачала військовим яйця по 17 гривень.

Джерело: ДБР

ДБР викрило злочинців, які завищували ціни на продукти для ЗСУ

До групи з 5 людей входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ.

Окрім цього, правоохоронці затримали військовослужбовця, який вів «чорну бухгалтерію» махінаторів.

Сума встановлених збитків державі від діяльності цієї групи на цей час сягає понад 4,6 млн грн. «Зекономлені» кошти, які перераховувало Міністерство оборони України на рахунки суб’єкта господарювання, учасники схеми ділили між собою, - зазначають в ДБР.

Окрім махінацій з харчуванням, зокрема постачання яєць за завищеними цінами для Міноборони, злочинна група займалася й іншими схемами.

Так, злочинці вносили до фінансово-господарських документів неправдиві дані щодо отримання військовою частиною продуктів на свій склад, коли насправді поставок не було. Потім ці продукти «списували» – начебто їх спожили солдати.

Фото: dbr.gov.ua

Правоохоронці вилучили в зловмисників чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 млн грн готівкою.

Тепер для зловмисників готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?