СБУ викрила керівництво Центральної ВЛК на одержанні хабарів від ухилянтів
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила керівництво Центральної ВЛК на одержанні хабарів від ухилянтів

СБУ викрила керівництво Центральної ВЛК на одержанні хабарів від ухилянтів
Джерело:  online.ua

Слідчі СБУ та Держбюро розслідувань затримали керівників Центральної військово-лікарської комісії через вимагання та отримання хабарів від військовозобов'язаних. 

Джерело: сайти СБУ та ДБР

Що відомо про корупцію у керівництві ЦВЛК

Зазначається, що одному з високопосадових представників комісії вже оголосили про підозру.

За інформацією слідства, мова йде про заступника керівника ЦВЛК Міноборони України.

Правоохоронці повідомили, що посадовець вимагав гроші від призовників за допомогу в ухилянні від проходження військової служби.

За різні суми хабарів він "пропонував" чоловікам ухилитися від проходження строкової військової служби в умовах воєнного стану. Зокрема, Співробітники СБУ задокументували факт вимагання5 тисяч доларів з призовника, - повідомляють представники СБУ.

Слідчі встановили, що за цю суму високопосадовець обіцяв призовнику видати довідку про непридатність до військової служби з подальшим зняттям з обліку у військкоматі.

Правоохоронці затримали заступника керівника ЦВЛК Міноборони під час отримання першої частини хабаря у розмірі 2,5 тис доларів.

Також силовики провели обшуки за місцем роботи та вдома у фігуранта, де було виявлено великі суми готівки у різній валюті. Загалом сума вилучених коштів складає понад 5 млн гривень.

Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), фігуранту повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?