Бої на Донбасі: Порошенко попросив не вірити у відомий міф
Категорія
Події
Дата публікації

Бої на Донбасі: Порошенко попросив не вірити у відомий міф

Бої на Донбасі: Порошенко попросив не вірити у відомий міф

Президент України Петро Порошенко закликав не вірити поширеному переконанню, що українським військовим у зоні АТО заборонено відповідати вогнем на обстріл з боку бойовиків так званих ЛНР-ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Не вірте, що нібито нашим заборонено стріляти у відповідь. Коли є реальна необхідність, коли немає іншого виходу – всі необхідні накази вже надійшли і бездоганно виконуються. Під Авдіївкою це було чітко доведено", - сказав президент під час робочої поїздки в Івано-Франківську область.
Читайте також: Війна на Донбасі: з'явилися показові фото наслідків обстрілу
Порошенко підкреслив, що всі дії українських бійців носять оборонний характер, а першими починають обстріл саме бойовики.
"Ми це можемо довести будь-кому: переговори бойовиків, перехоплені нашою розвідкою; це можна побачити на супутникових знімках, які є в розпорядженні наших партнерів по НАТО; час і точка початку обстрілу зафіксовані контрбатарейними радарами, які ми отримали із США", - повідомив Порошенко.
Президент України також назвав число загиблих на Донбасі під час бойових дій з моменту загострення під Авдіївкою - 15 українських військових і один рятувальник.
Як повідомляв ONLINE.UA у мережі захопилися висловлюваннями США з приводу загострення в зоні АТО: під час засідання постійної ради ОБСЄ у Відні представник США Кейт Бернс заявила, що Росія і підтримувані нею бойовики винні в ескалації бойових дій в районі Авдіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?